Οι ολικές αρθροπλαστικές του ισχίου και του γόνατος είναι δύο μεγάλες ορθοπαιδικές χειρουργικές επέμβασεις. Όσο αυξάνεται ο μέσος όρος επιβίωσης του πληθυσμού, αναμένεται να γίνονται όλο και πιο συχνές.

Η νούμερο ένα αιτία για το χειρουργείο είναι η οστεοαρθρίτιδα των προαναφερθέντων αρθρώσεων Με την νέα τεχνητή άρθρωση ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και ανακτά την ποιότητα ζωής του, εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες του. Πλέον αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει και ρομποτικά με την υποβοήθηση του ρομποτικού βραχίονα ‘’MAKO’’.

Η απώλεια αίματος είναι ελάχιστη. Η χειρουργική τομή μικρή. Η διαμονή στο νοσοκομείο επίσης μικρή και η αποκατάσταση όπως και η επιστροφή στην προ χειρουργείου ζωή του ασθενή άμεση. Η ρομποτική μας προσφέρει την ακρίβεια χιλιοστού στην τοποθέτηση της πρόθεσης σύμφωνα με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του Ασθενή μας. Δηλαδή με ψηφιοποιημένη τεχνολογία γίνεται χαρτογράφηση της άρθρωσης και επομένως το αποτέλεσμα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στον ασθενή και μοναδικό.

Ο ρομποτικός βραχίονας προετοιμάζει με εκπληκτική ακρίβεια την άρθρωση και τα οστά αυτής, αφού γίνει η προσπέλαση απο το Χειρουργό για να δεχτεί την νέα πρόθεση η οποία τοποθετείται πάλι από τον ρομποτικό βραχίονα με τέλειο προσανατολισμό εξιδανικευμένο για τον ασθενή. Μια τέτοια τεχνητή άρθρωση έχει πολύ μεγάλη επιβίωση και μικρή πιθανότητα αναθεώρησης στο μέλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 πραγματοποιήθηκαν πάνω απο 1.000.000 ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος με ή χωρίς ρομπότ, με τον παραπάνω αριθμό να αναμένεται να φτάσει τα 3.000.000 μέχρι το 2030. Το ρομποτικό σύστημα ‘’MAKO” είναι τεχνολογία αιχμής και η δυναμική του αναβαθμίζεται συνεχώς.

Ο Iατρός είναι διαθέσιμος να σας λύσει όλες σας τις απορίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, μην διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού για το λόγο αυτό ή να τον καλέσετε.